Početna Kontakt
 

Novosti

TAMBURAŠKI ANSAMBL PODRAVINE

28.12.2010. 8:43:53

Koprivničkoj publici tamburaški će se ansambl predstaviti  08. siječnja 2011. godine  u Domu mladih   s početkom u 19.00 sati u organizaciji Glazbene mladeži Koprivnica.


Ulaznice po cijeni od 30,00 kn mogu se nabaviti  u Domu mladih, Šarenom dućanu i caffe baru Tempo.

05. prosinca 2010. održan je premijerni koncert Tamburaškog ansambla Podravina u Domu kulture u Đurđevcu, koji je od samog početka bio sjajno prihvaćen od publike, a također izuzetno pohvaljen od eminentnih osoba tamburaške glazbe koje su prisustvovale premijernom koncertu.
Početkom ove godine,  a na inicijativu izuzetno nadarenog, mladog muzičara mr. Benko Krunoslava, okupilo se 13 ponajboljih tamburaša iz Podravine ( članovi dolaze iz Koprivnice, Đurđevca, Virja, Molvi i  Ferdinandovca), s ciljem promoviranja tambure, kao instrumenta na kojem je moguće odsvirati sve zamislivo.
Članovi su mladi studenti i visokoobrazovani ljudi zaposleni u različitim poslovnim branšama, kojima je zajednička ljubav prema tamburi i muziciranju. Poimence T.A. Podravine čine: Dario Raknić i Marko Širec iz Ferdinandovca, Nikola i Tomislav Valentić iz Molvi, Kruno Gabaj, Boris Matoničkin i Denis Tkalčec iz Virje, Mario Matkov, Mario Golub i Krunoslav Benko iz Đurđevca, te Marko Patrčević, Jura Hrenić i Darko Hrženjak iz Koprivnice.  
Na repertoaru, osim podravskih pjesama, nalaze se svirački zahtjevni instrumentali iz Mađarske, Rumunjske, izbor iz starogradskih pjesama, te naravno obrade poznatih stranih pjesama raznih popularnih izvođača. Cijeli repertoar karakteriziraju briljantni aranžmani koji zajedno sa virtuoznim izvedbom ansambla predstavljaju pravo osvježenje u tamburaškoj glazbi.
Pozivamo koprivničku publiku da podrže ovaj mladi ansambl, a članovi ansambla garantiraju dobar provod i izvanrednu svirku.Arhiva novosti