Početna Kontakt
 

Novosti

Imagine festival

28.9.2010. 11:39:19

Imagine Festival su natjecanja živih izvedbi svih glazbenih stilova otvorena svim mladim glazbenicima.

Imagine Festival je zajednički naziv za natjecanja mladih solista i grupa – tip festivala nastao u okviru Jeunesses Musicales/ Glazbene mladeži.


Slični festivali se već niz godina organiziraju u Švedskoj (MusicDirekt), Belgiji(Music Live), u  Južnoj Africi (Music Crossroads SouthAfrica) i Sloveniji (Najstfest).

Imagine Festivale karakterizirapoštovanje i uzajamnost, uključivanje, a ne isključivanje mladihglazbenika u odnosu na stil i način na koji izvode glazbu.

Imagine Festivali promoviraju  razvoj mladih glazbenika  i teže stimuliranju kreativnog razvoja njihove izvedbe na sceni.

Imagine Festivali su otvoreni svim glazbenim stilovima.

Imagine Festivali su natjecanja u izvedbi.

Imagine Festivali stimuliraju interkulturalnu razmjenu i razumijevanje.

Imagine Festivali su «live».

Imagine Festivali: • su u isto vrijeme  festivali i natjecanja u kojima su susreti mladih glazbenika jednako važni kao i natjecanje,

 • otvoreni su glazbenicima između 12. i 20. godine koji izvode glazbu različitih stilova na istoj sceni,

 • Izvodi se  uživo, playback nije dozvoljen!

 • Organiziraju se lokalno, regionalno, na nacionalnoj i internacionalnoj razini.

 • Kriterijiza selekciju za sudjelovanje na višoj razini se zasnivaju na vještinimuziciranja, originalnosti, uvježbanosti, komunikativnosti izvedbe iscenskoj karizmi.

 • Isključuju ovisnost o drogama,rasizam i seksizam (sudionici koji su očito pod utjecajem droge naradionicama i sceni mogu biti isključeni  iz natjecanja).

 • Promoviraju sigurni zvuk (preporučuje se držati stupanj od 95 dB (A) na najglasnijem mjestu u dvorani).

Ciljevi Imagine Festivala • Društveni razvoj:Vjerujući da svi mladi ljudi trebaju imati pristup iskustvima iedukaciji u različitim glazbenim stilovima Imagine Festivali pružajumogućnost mladim glazbenicima različitih glazbenih stilova iobrazovanja  da svoj talent prezentiraju u profesionalnim uvjetima, danauče nove vještine i da sretnu svoje glazbene vršnjake. Vjerujemo daće  sudionici festivala, pruži li im se mogućnost da se usporede svršnjacima i nauče jedni od drugih biti inspirirani ne samo da nastavesvoj glazbeni razvoj nego će to i osnažiti mjesto koje zauzimaju glazbenoj zajednici.
 • Osnaživanje mladih ljudi:Imagine festivali ohrabruju mlade ljude da kanaliziraju svoju energiju,razvijaju svoje talente i izraze se kroz glazbu. Imagine festivalipružaju mladim ljudima ne samo platformu za zajednički nastup, već imogućnosti da razviju glazbene  vještine kroz radionice, steknuvrijedna izvođačka iskustva, izgrade mreže s ostalim mladimglazbenicima i izgrade samopouzdanje kroz pozitivnu povratnuinformaciju. Stvarajući platformu za nastupe mladih iz različitihglazbenih i kulturnih sredina, Imagine festivali grade svijest međusudionicima i publikom da je glazba važna  alatka  za razvijanjedruštvenog uključivanja i kohezije u njihovim zajednicama.
 • Interkulturalni dijalog:Osnovni cilj Imagine festivala je kreiranje glazbenih susreta iinterakcije među mladim glazbenicima preko različitih glazbenihstilova, u cilju širenja interkulturalnog razumijevanja među mladimglazbenicima i publikom. Imagine festivali stvaraju mogućnostinterakcije među mladim  ljudima  sudionicima  festivala i  radionicate  s drugim vršnjacima kako bi bili inspirarani jedni drugima iproširili svoje glazbene horizonte. Cilj Imagine festivala je  povezatine samo mlade iz  različitih glazbenih, nego također i iz različitihkulturnih, religijskih, etničkih i jezičnih sredina da bi stvorilidruštvenu koheziju unutar glazbene zajednice na lokalnoj i regionalnojrazini te izvan domovine- međunarodno. Otvaranjem prema razmjeni mladihglazbenika i otvarenjem natjecanja prema različitim glazbenimstilovima, Imagine festivali predstavljaju ogledalo kulturnihrazličitosti današnjeg vremena


NATJEČAJ

za 4. IMAGINE FESTIVAL - Festival mladih izvođača
Finalni koncert u Klubu hrvatskih glazbenika SAX, Palmotićeva 22/2

u nedjelju 14. studenoga 2010. U 20 sati

Festivalom želimo posebno potaknuti originalnost, autorski rad iizvorni koncept nastupa, pa je Imagine Festival namijenjen pojedincimai grupama mladih glazbenika koji izvode bilo koju vrstu glazbe (rock,jazz, pop, klasičnu, narodnu, rap...).

Svrha Festivala je također upoznavanje i razumijevanje različitihglazbenih stilova i razvijanje tolerancije putem glazbe.

Na sudjelovanje pozivamo pojedince u dobi od 13 do 19 godina i grupe donajviše 10 glazbenika koji u prosjeku nisu stariji od 19 godina.

Prijava za festival  mora sadržavati: • Opis projekta i koncept nastupa

 • Program do 30 minuta glazbe u kojem će se posebno cijeniti vlastite skladbe

 • Zvučni ili video zapis barem 3 skladbe ili približno 10 minuta glazbe (MC, CD, DVD,MD)

 • Životopis izvođača/osnovni podaci o grupi (popis članova s godinama rođenja)

 • Fotografiju

 • Potvrdu o uplaćenom iznosu od 100 kn za članstvo u Hrvatskoj glazbenoj mladežikojim ostvarujete i pravo na Kulturni pokaz (više na www.hgm.hr ).

Prijave s naznakom Imagine Festival pošaljite najkasnije do 22.10.2010. na adresu:

Hrvatska glazbena mladež

Trg Stjepana Radića 4

10000 Zagreb


INFO

Telefon: 01/ 6 111 600, 01/ 6111 579

Fax:       01 /6 111 566

e-mail: mira.surjak@hgm.hr


Finaliste koji će nastupiti u Zagrebu će do 5.11.2010. odabrati stručni ocjenjivački sud!

Izabrane grupe  glazbu će izvoditi u živo.

Uvrštenje među deset izabranih grupa koje će nastupiti na Imagine Festivalu će jednoj od njih donijeti • Nastup na Međunarodnom Imagine festivalu u  Belgiji od 1. - 3. 07. 2011.

Od ostalih nagrada ističemo:. • Nastup na finalu nacionalnog  rumunjskog  Imagine Festivala u srpnju 2011.

 • Nastup na finalu slovenskog Imagine Festivala Najstfest u ljeto 2011.

 • Nagrada jazz izvođaču na priredbi Nove nade jazza Marjan Marjanović u okviru Proljetne revije jazza u maloj dvorani Vatroslava Lisinskog.

 • Nagrada tvrtke Euro-Unit d.o.o.: 

 • Nastup ispred nekog od renomiranog izvođača na festivalu u Novigradu i brojne druge zanimljive nagrade

 • Posebna nagrada za autorski tekst usmjeren protiv korupcije, a za fair play kojiće najbolje izraziti vječni bunt mladih za pravednost i pružanjejednakih mogućnosti svima, naročito u školovanju, umjetničkom ikreativnom izražavanju te prema nacionalnoj i socijalnoj pripadnosti,te druge zanimljive nagrade  

Voditeračuna da ćete u slučaju uvrštenja među 10 odabranih nastupiti nafinalnom koncertu u Zagrebu, 14. studenoga 2010., u Klubu hrvatskihglazbenika SAX, Palmotićeva 22/2  u 20 sati.
 


Pobjednici 3. Imagine Festivalaimagine 2009


Proglašenje pobjednika III. hrvatskog Imagine festivala održanog u Klubu Sax,15. studenoga 2009.:

grupa Perpetuum Mobile iz Osijeka

Osvojili su:

Nastup na međunarodnom Imagine festivalu u Trondeheimu 2010.

Studijsku snimku u Digitalnom studiju audio svijet –d.o.o. DAVIS i singl u izdanju Aquarius Recordsa

Trogodišnje članstvo u HDGU
 


FINALISTI

3. hrvatskog Imagine Festivala - Festivala mladih izvođača1. Mia & Sonja – duo -Mia Jakob, klavir, vokal & Sonja Agata Bišćan ,flauta, klavir,gitara, pjevanje (Zagreb)


2. Hot Club de Istria - jazz sastav (Pazin)


3. EpePe - punk/rock grupa (Koprivnica)


4. Moj Bend - rock grupa(Zagreb)


5. Almighty Toothpicks - rock grupa (Bjelovar)


6. Restart - rock grupa (Čakovec)


7. Mentalna higijena - rock grupa(Valpovo)


8. Next Time - rock grupa (Požega)


9. Capricorn band - rock grupa (Ivanić Grad)


10. Nika Turković & Dina Rizvić – duo - vokal i klavir (Zagreb)


11. The Storm - rock grupa–metal, trash metal, heavy metal Labin)


12. Perpetum Mobile - rock/blues/hard rock/reggae (Osijek)


13. New Level, heavy metal (Zagreb)


spoonleaf2


Hrvatska glazbena mladež raspisuje

NATJEČAJ


za 3. hrvatski Imagine Festival
- Festival mladih izvođača

 

Imagine Festivali su natjecanja živih izvedbi svih glazbenih stilova otvorena svim mladim glazbenicima.

 

Imagine Festivalje zajednički naziv za natjecanja mladih solista i grupa - festivalnastao u okviru Jeunesses Musicales/ Glazbene mladeži. Festivali ovogtipa se već niz godina organiziraju u Švedskoj (Music Direkt), Belgiji (Music Live), Južnoj Africi (Music Crossroads Southern  Africa), Sloveniji (Najstfest) i od 2007. godine u Hrvatskoj.Festivalom želimo posebno potaknuti originalnost, autorski rad iizvorni koncept nastupa, pa je Imagine Festival namijenjen pojedincimai grupama mladih glazbenika koji izvode bilo koju vrstu glazbe (rock,jazz, pop, klasičnu, narodnu, rap...).

Svrha Festivala je također upoznavanje i razumijevanje različitihglazbenih stilova i razvijanje tolerancije putem glazbe.

Na sudjelovanje pozivamo pojedince u dobi od 13 do 19 godina i grupe donajviše 10 glazbenika koji u prosjeku nisu stariji od 19 godina.
 

Prijava za festival  mora sadržavati:

• Opis projekta i koncept nastupa

• Program do 30 minuta glazbe u kojem će se posebno cijeniti vlastite skladbe

• Zvučni ili video zapis barem 3 skladbe ili približno 10 minuta glazbe (MC, CD, DVD,MD)

• Životopis izvođača/osnovni podaci o grupi (popis članova s godinama rođenja)

• Fotografije sudionika

• Potvrdu  o uplaćenom iznosu od 100 kn za članstvo u Hrvatskojglazbenoj mladeži kojim ostvarujete i pravo na Kulturni pokaz (više nawww.hgm.hr ). 


Prijave s naznakom Imagine Festival pošaljite najkasnije do 30.10.2009. na adresu:

Hrvatska glazbena mladež

Trg Stjepana Radića 4

10000 Zagreb

Telefon: 01/ 6 111 600, 01/ 6111 579

Fax: 01 /6 111 566 

e-mail: mira.surjak@hgm.hr 


Finaliste koji će nastupiti u Zagrebu će do 6.11.2009. odabrati stručni ocjenjivački sud! 

Izabrane grupe će glazbu izvoditi u živo.

Vodite računa da ćete u slučaju uvrštenja među10 odabranih nastupiti na finalnom koncertu/natjecanju u Zagrebu, 15.studenoga 2010., u Klubu hrvatskih glazbenika SAX, Palmotićeva 22/2  u 20 sati. 


Uvrštenje među deset izabranih koji će nastupiti na Imagine Festivalu će jednom pojedincu ili grupi od osigurati nastup na Međunarodnom Imagine festivalu u Trondheimu (Norveška) u srpnju 2010.


Od ostalih nagrada ističemo:

d Nastup na finalu nacionalnog belgijskog Imagine Festivala Music Live u Antwerpenu 25.04.2010. 

ddNastup na slovenskom Najstfestu u ljeto 2010.

dd dNagrada tvrtke Euro-Unit d.o.o.:  gitarsko pojačalo ORANGE 30W

ddd Nastup ispred nekog renomiranog izvonača u Zagrebu

dd Nagrada najboljem  jazz izvonaču na priredbi Nove nade jazza Marjan Marjanoviću okviru

Proljetne revije jazza u maloj dvorani Vatroslava Lisinskog. 

i brojne druge zanimljive nagrade


Pobjednici II. hrvatskog  Imagine festivala 2008. Pop duo Spoonleaf iz  Zagreba

Osvojili su Nastup na međunarodnom Imagine festivalu u Kranju 2009., Plaketu Euro-Unit, Yamaha Music Hrvatska, godišnje besplatno članstvo u Hrvatskoj glazbenoj uniji.

Kao gosti  Glasbene mladine Slovenije nastupili su na Najstfestu  u Mariboru 2009.


Hrvatska glazbena mladež raspisuje Natječaj za 3. hrvatski Imagine Festival - Festival mladih izvođača

Imagine Festivali su natjecanja živih izvedbi svih glazbenih stilova otvorena svim mladim glazbenicima.

Prijave s naznakom Imagine Festival pošaljite najkasnije do 30.10.2009. na adresu:

Hrvatska glazbena mladež

Trg Stjepana Radića 4

10000 Zagreb

Telefon: 01/ 6 111 600, 01/ 6111 579

Fax: 01 /6 111 566 

e-mail: mira.surjak@hgm.hr 

više informacija na


http://www.facebook.com/home.php?ref=home#/pages/Jeunesses-Musicales-Croatia/141621349449?ref=ts


http://www.hgm.hrimagine festival


2. nacionalni  Imagine festival 2009. godine


Usubotu 11. listopada 2008. u zagrebačkoj dvorani Boogaloo održano je uorganizaciji Hrvatske glazbene mladeži (HGM) finale 2. nacionalnogImagine festivala za mlade glazbenike do 19 godina. Višesatnu svirku jeotvorio zabočki sastav Nautilus, pobjednici prošlogodišnjeg festivala,da bi nakon njih u konkurenciji nastupilo 11 finalista koji su uužarenoj navijačkoj atmosferi svaki odsvirali dvije do tri uglavnomvlastite skladbe. Redom su nastupili Moj bend (ZG), Angel of Fire (ZG),Night Shift (Karlovac), Segmenta (Zaprešić), Alvaro Trošić (NovaGradiška), Next Time (Požega), Izolierband (ZG), Revolts (ZG),Capricorn (Ivanić grad), Spoonleaf (ZG) i Kupljenske gudilice(Kupljenovo). Bendovi su se na pozornici Boogalooa izmjenjivali zanjihove godine i scensko iskustvo neočekivanom brzinom pa jekonkurentski dio večeri završio prije 23 sata nakon čega sesedmeročlani stručni žiri povukao na vijećanje. Za to vrijemenestrpljivu publiku i natjecatelje su zabavljali punk sastav B.T.K. izmjestašca Stična, pobjednici slovenskog Imagine festivala (Najstfest)te ubitačni rock dvojac Gatuzo koji su ponovno rasplesali publiku idržali ju u užarenoj atmosferi sve do pred samu ponoć. Nekoliko minutaprije novog dana, odlični voditeljski tandem Iva Šulentić i Amar Bukvićpročitali su dobitnike zanimljivih i raznovrsnih nagrada.

Alvaro Trošić,
klavirist iz Nove Gradiške,

osvojio je stipendiju za Ljetnu jazz školu - Grožnjan 2009.

Kupljenske gudilice, šestočlani podmladak KUD-a Kupljenovo,

osvojile su stipendiju za World Music Ethno Croatia 2009. - kurs etnoglazbeu Međunarodnom kulturnom centru HGM-a u Grožnjanu.

Revolts, žestoki rock duet iz Zagreba

osvojio je izradu profesionalne dvojezične (hrvatski/engleski) internetstranice u izvedbi firme Dobbin - informatičko savjetovanje

Segmenta, zaprešićki punk rockeri

osvojili su nastup ispred nekog renomiranog izvođača u Zagrebu tijekom slijedeće godine.


spoonleaf

Apsolutni pobjednici 2. Imagine festivala:

Spoonleaf
, zagrebački pop duet

osvojio je:

- nastup na međunarodnom Imagine festivalu u Kranju 2009.

- snimanje jedne pjesme u profesionalnom tonskom studiju Davis iz Zagreba

- izdavanje profesionalnog promo CD singla za Aquarius Records/Spona i njegovo slanje medijima

- 3-godišnje besplatno članstvo u Hrvatskoj glazbenoj uniji

- plaketu Euro-Unit, Yamaha Music Hrvatska


1. hrvatski Imagine festival

održan je u Tvornici kulture u Zagrebu 16. lipnja 2007.


Ocjenjivačkisud 1. hrvatskog Imagine festivala odabrao je, od 20 prijavljenih, zanastup na Festivalu sljedeće mlade grupe i pojedince.

klapa lučac spremišteGrupe:

LUČAC, dalmatinska klapa, Split

DELAY, rock grupa, Pregrada

THE FLIP, hard rock grupa, Koprivnica

NAUTILUS, rock grupa, Zabok, pobjednici 1. Imagine festivala

PARAZITI, rock grupa, Samobor

ROLLING SUICIDE (novo ime: Hybrid Nation), heavy metal grupa

SKAUT, hard rock grupa, Zagreb

SPREMIŠTE, hard rock grupa, Zagreb


josip gabelica

Pojedinci:

Trošić Alvaro, klavijature, Nova Gradiška

Ružić Zvjezdan, klavir, Rijeka

Gabelica Josip, klavir, ZagrebArhiva novosti