Početna Kontakt
 

Novosti

Najava: Od baroka do moderne

24.9.2010. 18:14:07

Vojkan Jocić, saksofon

Maja Petrović, glasovir,

Domoljub, 6.10.2010. početak u 20.00 sati


PROGRAM

1. J.S.Bach: Sonata br.6

            - Allegro ma non tanto

            - Allegro

            - Siciliano

            - Allegro assai

2. T.Albinoni: Concerto u d-molu

            - Allegro e non presto

            - Adagio

            - Allegro

3. J.S.Bach: Sonata Es-dur

            - Allegro moderato

            - Siciliana

            - Allegro

4. C.Koechlin: Etida br.2

5. E.Bozza: Aria

6. D.Milhaud: Scaramouche

            - Vif

            - Modere

            - BrazileiraMaja Petrović ,prof. (rođena u Požegi) završila je osnovnu  glazbenu školu za glasovir u Varaždinu,  i Srednju glazbenu školu također u Varaždinu (smjerovi: Teorija i Orgulje  u klasi prof:  Marija Penzara,Eve Košir i Natalije Imbrišak)

Studirala je na Institutu za crkvenu glazbu « Albe Vidaković» KBFa Sveučilišta u Zagrebu na kojem je diplomirala  2004. Nastavu orgulja polazila je kod prof. Jasne Šumak – Picek. Odličan uspjeh na fakultetu omogućio joj je da od  2001. god. postane stipendistica Ministarstva znanosti i tehnologije.

     Od 1996. god. sudjeluje u Ljetnoj školi orgulja u Šibeniku. U klasi mr. Maria Penzara završila je seminar Renesanse i baroka( te rad u arhivu), a 1998. i u klasi prof. Anđelka Klobučara seminar Suvremene glazbe za orgulje, te 1999. sudjeluje na  međunarodnom orguljaškom seminaru u Umagu, seminar stare glazbe Jose L. Gonzales Uriol sa Conservatorio superior de musica iz San Miguele ( Španjolska-Zaragoza),seminar prof.Romana Peruckog iz Gdanska(Poljska) i još mnogi drugi.

Na Državnom natjecanju HDGPP u Dubrovniku 1997. i 1999. osvojila je IV nagradu, a na istom natjecanju 2001. godine drugu  nagradu u kategoriji orgulja.

Radila je 2004/2005.godinu u privatnoj glazbenoj školi „Bonar“ u Pregradi kao profesor glasovira i solfeggia a od rujna 2005. radi u Osnovnoj glazbenoj školi „Fortunat Pintarić u Koprivnici kao profesor glasovira .

 Redovito održava samostalne i skupne cjelovečernje koncerte na orguljama ili  na klaviru kao korepetitor  te je do sada nastupila u brojnim mjestima  Hrvatske i inozemstva.

                                                       ***

Vojkan Jocić,mag.prof. (rođen u Koprivnici) završio je srednju glazbenu školu u Varaždinu, glavni predmet saksofon  u klasi prof. Davorina Premeca .

Instrumentalni studij saksofona na „Kunst Universität Graz“upisuje 1997.g. Magistrirao je 2006. sa odličnim uspjehom. u klasi profesora Petera  Strauba.Odličan uspjeh na studiju omugućio mu je da postane stipendist  Austrijskog  Bundesministeriuma

U sklopu fakulteta završio je i seminar pod nazivom“ Studio für Neue Musik“ pod vodstvom ansambla Klangforum Wien te je surađivao sa opernim orkestrom u Grazu,  Symphonisches Recreation Orchester Graz, AIMS Orchestra ( Americam Institut of Musical Studys), Ansamblom für Neue Musik te sa raznim manje poznatim komornim sastavima.

Uz klasični studij saksofona polazio je i veći broj seminara jazz glazbe i to četiri puta  na otoku Braču  kod predavača Saše Nestorovića i Francesca Bearzattia te jazz seminar u Novom Mestu u Sloveniji .

U suradnji sa kolegama sa Univerziteta osniva kvartet saksofona „Quadrophone“ s kojim koncertira u Austriji, Sloveniji, Hrvatskoj i Mađarskoj te sudjeluju na World saxophon congres-u u Ljubljani 2006.godine. Također  surađuje i sa kontrabasisticom Yuan Chan Pan .

Trenutno radi kao profesor saksofona u glazbenoj školi Fortunat Pintarić u Koprivnici.

Redovito održava cjelovečernje koncerte u Hrvatskoj i inozemstvu uz pratnju glasovira i koncerte uz pratnju orgulja sa korepetitorom Mag.mag. Wolfgangom Rieglerom  i prof. Majom Petrović.


Arhiva novosti