Početna Kontakt
 

Novosti

LJETO U ATRIJU - Vatra i RIcardo Luque

30.11.2014. 19:36:35

Koprivničko Ljeto u Atriju otvorili smo koncertom grupe VATRA 28.6.2014, a 11.7. ugostili smo Ricarda Luque i prijatelje.


VATRA
Najbolji hrvatski rock band mlađe generacije još od svojih demo početaka njeguju urbani rock'n'roll kojim se kao grupa obraćaju širokom krugu publike. Prvi album ''Između nas'' izbacio je par hitova (''Bilo je dobro dok je trajalo'', ''Samo Bog zna'', ''Vrati se'') - dok su za album ''Anđeo s greškom'' koji je izašao 2002. za Dallas records.
Nakon prošlogodišnjeg uspjeha remakea pjesme 'Bilo je dobro dok je trajalo' koja je devet mjeseci provela na HR TOP 40 najizvođenijih domaćih singlova, Vatra trenutno priprema svoj sedmi studijski album čiji izlazak očekujemo krajem godine,a najavljen je odličnim singlom TANGO. Uz novi materijal, ove godine obilježavaju i 15 godina postojanja na domaćoj glazbenoj sceni, a obljetnicu će proslaviti koncertnom turnejom.RICARDO LUQUE I PRIJATELJI

Čitav projekt posvećen je venezuelanskom skladatelju, pijanistu, aranžeru i dirigentu Aldemaro Romeru  (1928. - 2007.). Aldemaro Romero stvorio je u venezuelanskoj glazbi novi glazbeni izričaj poznatiji pod nazivom "Onda Nueva" (Novi val), koji je proizašao iz joropoa (glazbeni stil iz Venezuele sličan valceru) i brazilske bossa nove.
Koncert  je posveta velikom glazbenom opusu Aldemara Romera i glazbi Venezuele u umjetničkoj interpretaciji ovog kvinteta latin jazza.


Arhiva novosti