Početna Kontakt
 

Novosti

BORNA ŠERCAR'S JAZZIANA CROATICA

16.4.2013. 7:11:31

U povodu nove sezone jazz koncerata u organizaciji Glazbene mladeži Koprivnica u Domu mladih, 20.4.2013 s početkom u 20.00 sati održat će se koncert, a ujedno i promocija novog CD-a BORNA ŠERCAR'S JAZZIANA CROATICA: NEHAJ, čovjeka velikog glazbenog znanja, odličnog slikara koji je sposoban kroz tu umjetničku simbiozu ostvariti glazbene ideje nudeći nam ono najbolje od starih vremena križano sa suvremenošću,  sve to vješto ukomponirano u jazz glazbu,slikarstvo, poeziju sa željom očuvanja hrvatske glazbene baštine s raznim folk utjecajima namećući nove standarde u domaćem jazz izričaju stvarajući zvuk autentičnog podneblja.


Nakon što je njihov prvi album »A Little Book of Notes« nagrađen »Porinom«, Jazziana Croatica pripremila je novi program koji će na ovom koncertu biti premijerno izveden, a koji je i ove godine nominiran u tri kategorije za nagradu PORIN.

Uz Bornu Šercara na bubnjevima Jazzianu čine Vojkan Jocić – saksofon, Tihomir Hojsak – kontrabas, Zvjezdan Ružić - piano

U dvorani Doma mladih prije samog koncerta u 19.00 sati otvorenje je i izložbe slika Borne Šercara o kojima je sam autor rekao:

 Ne inzistiram sad na nekakvoj originalnosti, nego baš na emocijama. Netko može reći da ovo liči na ovo ili ono, ali i u glazbi su najbolji oni koji su najspretnije ono što je bilo prije njih uobličili u nešto svoje novo, a isto su se nadovezali na nešto. Uvijek se postavlja pitanje originalnosti u umjetnosti, ali ovdje je riječ o nekakvom mom putu, potrazi za izričajem… Cilj mi je samo poticati ekspresiju!
Arhiva novosti